Stef's heerlijke zalm met rode peperbessen
Ingredienten: (4 pers.):
4 zalmmoten van elk zo'n 200gr.
olijfolie.
2 koffielepels honing
3 dl kippebouillon
2 eetlepels vloeibare honing
sap van 1 citroen
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels rode peperbessen
2 dikke vleestomaten
beetje gehakte bieslook.
Bereiding:
Vet een ovenschotel lichtjes in met olijfole en leg er vier (niet.ontdooide) zalmfilets in. Bestrijk ze met wat olijfolie en met 2 koffielepls vloeibare honing. Zet de schotel 15 tot 20 min. in de voorverwarmde oven op 200C. Breng intussen in een pannetje de 3 dl.kippebouillon aan de kook met 2 eetlepels vloeibare honing en het sap van 1 citroen. Voeg er 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels rode peperbessen, 2 dikke gepelde vleestomaten in blokjes. Laat nog even opwarmen. Werk af met gehakte bieslook. Giet de hete saus over de zalm en dien op.
Receptnummer: 8857 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit feestelijk zalmrecept is in 30 min.serveerklaar en om het helemaal apart te maken geef ik er pasta bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept