Joni's Rijstschotel met voorjaarsgroenten
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 ltr kippebouillon
4 groene asperges of 150 gr brocoli
2 wortels
1 rode ui
2 el olijfolie
250 gr rijst
zout en peper
1 el geraspte parmezaanse kaas
1 bosje peterselie
2 tomaten
150 gr diepvrieserwten
100 gr champignons
Bereiding:
De wortels schoonmaken, schrappen en in dunne plakjes snijden. De ui schoonmaken en snipperen. De olie in een pan verhitten en de ui en wortels herin 5 min. stoven tot ze glazig zijn. De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt gedurende ongeveer 15 min. zachtjes lagen koken. De asperges wassen. Alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes snijden van 5 cm lengte snijden. Of de broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toevoegen en ongeveer 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen. De peterselie wassen en fijnhakken. De tomaten wassen en in blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Het gerecht direct serveren.
Receptnummer: 9315 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
De voorbereidingstijd van dit gerecht is 15 minuten. Voor niet vegetariers: deze schotel smaakt ook goed bij vlees of vis. Uiteraard kun je stukjes vlees, vis of kip bakken, braden enz. en verwerken in de schotel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept