Diana's uienschotel
Ingredienten: (4 pers.):
750 g uien
1 kg aardappelen
75 g boter of margarine
1 theelepel suiker
1 eetlepel bloem
1 dl water
bouillonblokje
zout, peper
2-3 dl melk
1 ei
Bereiding:
De uien pellen en in plakjes of schijfjes snijden. De aardappelen schillen, wassen en gaarkoken. In braadpan 50 g boter of margarine smelten. De uien en de suiker hierin om en om scheppen en op een laag vuur 10 minuten smoren. De bloem over de uien strooien en omroeren. Al roerende 1 dl water met het bouillonblokje toevoegen en nog 3 minuten zachtjes laten koken. De aardappelen afgieten en tot puree maken met de melk, de rest van de boter of de margarine en wat zout en peper toevoegen. De oven voorverwarmen op 225C. Een ovenschaal invetten. De aardappelpuree en de uien laag voor laag in de ovenschaal scheppen. Eindigen met een laagje puree. Dit laatste laagje bestrijken met het losgeklopte ei en met een vork van figuurtjes voorzien. De schaal 10 tot 15 minuten in het midden van de oven zetten tot de puree een goudbruin kleurtje heeft.
Receptnummer: 2885 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Lekker met een saus van roergebakken gehakt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept