Danielle's appelkoeken
Ingredienten: (10 pers.):
240 gr. zelfrijzend bakmeel
120 gr. (koude) boter
120 gr. suiker
2 appels (fijn gesneden)
1 ei
scheutje melk
voor de garnering: (basterd)suiker
Bereiding:
oven voorverwarmen op 225 graden zeef het bakmeel snijd met 2 messen de boter erin fijn voeg de suiker en de appelstukjes toe roer het losgeklopte ei erdoor en zoveel melk, dat een vrij stevig deeg ontstaat leg het deeg met behulp van 2 lepels op de bakplaat (bekleed met bakpapier) laat er voldoende ruimte tussen en strooi er wat basterdsuiker over bak de koeken in 10 tot 15 minuten goudbruin laat ze voorzichtig afkoelen, want ze zijn erg breekbaar als ze warm zijn (maar ook heel erg lekker)
Receptnummer: 4276 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Danielle
Opmerking:
heerlijke, snelle traktatie voor bij de koffie of thee
in plaats van appels kun je ook 120 gr. krenten of rozijnen gebruiken (of andere gedroogde vruchten naar smaak)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept