Hanneke's gebakken zalm met kruidenkorst
Ingredienten: (4 pers.):
4 stukken zalmfilet á 150 g r.
zout,
peper
1 eidooier, losgeklopt
1-2 el olie voor de kruidenkorst:
100 g broodkruim (van witbrood)
2 el fijngesneden peterselie
2 tl fijngesneden dille 1
tl fijngesneden dragon voor de kruiden-roomsaus:
2 1/2 dl crème fraiche
1 tl mosterd zout,
peper
3 el fijngesneden kruiden (bieslook en dille)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 'C. Voor kruidenkorst broodkruim, peterselie, dille en dragon mengen. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en de kant waar vel heeft gezeten met eidooier bestrijken. De met eidooier bestreken kant in brood-kruidenmengsel drukken en kruidenlaag stevig op vis drukken. Olie verhitten en zalm hierin op de kruidenkant ± 3 min. bakken. Zalm omdraaien (kruidenkorst is nu boven) en in oven laten garen. Met kruiden-roomsaus serveren. Kruiden-roomsaus: Crème fraiche verwarmen en mengen met mosterd, zout, peper en kruiden. Saus eventueel met staafmixer schuimig kloppen.
Receptnummer: 2665 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
lekker met friet en rauwkost
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept