Ingrid's dessert appeltaart in bladerdeeg
Ingredienten: (8 pers.):
2 stukken bladerdeeg, in de supermarkt gemakkelijk te vinden
8 tot 10 appels. vb.jonagold
1 borreltje donkere rhum
2-3 spl bruine suiker
2-3 mespuntjes kaneel
beetje olijfolie
Bereiding:
schil de appels in 4. en maak er schijfjes van. bak ze in olijfolie. voeg bruine suiker en kaneel toe. op het laatst doe je er een borreltje bruine rhum bij. dit alles mag niet te vochtig blijven. ondertussen doet men in een ronde bakvorm het bladerdeeg. hierop komen de appeltjes uit de pan. dan legt men het 2de bladerdeeg op de appels en men sluit rondom alles goed af. in het midden maakt u een opening om de warme baklucht te laten ontsnappen. deze taart zet u in een voorverwarmde oven van 180 ged. 35 tot 40 min. nadien laten afkoelen en op een schotel schikken. smakelijk eten.
Receptnummer: 8093 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
ik heb jonagoldappels genomen, maar elke moesappel moet lekker zijn voor dit recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept