Chef's scones met hazelnoot
Ingredienten: (4 pers.):
450 gram bloem
1 zakje bakpoeder (16 gr)
snufje zout
1 ei
110 gr boter
55 gr basterdsuiker
280 cc melk
-------------
sap van 1 sinaasappel
150 gr grof gemalen hazelnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden C. Zeef de bloem in een kom. Doe er een snufje zout en het bakpoeder bij. Smelt de boter en pers de sinaasapppel uit. Voeg dit alles samen met het ei bij het bloemmengsel. Roer dit tot een deeg. Schep het laatst de gemalen hazelnoten er door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en beboter dit licht. Schep de massa in hoopjes op het bakpapier of gebruik een spuitzak zonder mondje. Afbakken in 15 tot 20 minuten afhankelijk van de grootte.
Receptnummer: 10311 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Varieer met de basis door diverse variaties te maken. Ook mogelijk door het deeg te verdelen in 2 of 3 porties; 1 deel met bv hazelnoot, 1 deel met chocola en een deel met ...............
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept