Milena's fruit-fondue met ahornsiroop
Ingredienten: (4 pers.):
1 sinaasappel
4 dl dessertwijn
2 1/2 ahornsiroop
2 kaneelstokjes
Zakje vanillesuiker
2 kruidnagels
2 el frambozencoulis
5 cl bruine rum
Bereiding:
Was de sinaasappel goed schoon. Haal de ongepelde vrucht over een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil hebt. Pers de sinaasappel uit. Breng in een pannetje de wijn aan de kook met de ahornsiroop, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de vanillesuiker, kaneel en de kruidnagels. Laat 10 minuten stevig doorkoken. Zeef de saus in een fonduepan. Laat 5 minuten inkoken tot de saus lichtstroperig is. Voeg de frambozencoulis en de rum toe. Roer voortdurend en blijf roeren tot het sausje mooi homogeen is. Hou de fonduesaus warm op een komfoortje. Prik het fruit en blokjes cake op een fonduevork en dompel in de saus. Voor het fruit:. 2 bananen, 1 ananans, 2 zoete appels, 200 gram mandarijntjes, 2 mango's, 2 peren. Alles schillen en zonodig pitten verwijderen, in stukjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen. Variatie tip 1:. Voor kindervriendelijke versie: vervang de wijn door fruitsap en de rum door een limonadesiroop.
Receptnummer: 13561 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept