Els' koolsalade met zuidvruchten
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. fijngesneden wittekool
2 bananen
2 sinaasappels
1 appel
2 el rozijnen
1 citroen
zout
1 el sla-olie
3 el yogosaus
2 el honing
sap van een 1/2 sinaasappel
1 el cointreau
zout en witte peper
Voor de garnering:
1 sinaasappel
Bereiding:
Breng een liter water aan de kook met wat zout en blancheer de wittekool hierin tot het wat zachter maar nog wel knapperig is.(ongeveer 5 minuten). Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schil de sinaasappels, verdeel het in plakjes en verwijder het wit. Appel schillen en in kleine stukjes snijden. Vermeng de olie met de yogosaus en roer de honing los met sinaasappelsap en cointreau, vermeng alles en breng op smaak met zout en peper. Schep de kool, het fruit en rozijnen door elkaar met de saus en laat alle smaken nog even goed intrekken in de koelkast. Snijd de overgebleven sinaasappel in dunne schijven en garneer daarmee de salade.
Receptnummer: 3233 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
De cointreau kun je natuurlijk weglaten, gebruik dan nog wat sinaasappelsap. deze salade is lekker als lunch maar ook bij geroosterd vlees, denk maar vast aan de bbq! En als je de hoeveelheden verdubbelt heb je een perfect buffetgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept