Sophie's gehaktballetjes in currysaus met appel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr gehakt
boter
1 ei
peper
zout en nootmuskaat
paneermeel
2 grote uien
1 middelgrote appel
400 gr curry (merk Hela)
125 ml slagroom
Bereiding:
Gehakt vermengen met ei, kruiden en paneermeel en er kleine balletjes van draaien. Boter smelten en balletjes lekker bruin en gaar bakken. Ui schoonmaken en in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. In een aparte pan de uien in ongeveer 10 minuten lekker bruin bakken. De laatste 5 minuten de stukjes appel toevoegen. Uienappel mengsel toevoegen aan de gehaktballetjes, en tot slot de curry en slagroom. Alles goed vermengen en warm laten worden.
Receptnummer: 13684 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met rijst en een salade.
Een recept uit een Duitse reclamefolder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept