Patricia's bloemkoolschotel met gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
bloemkool
4 oo gram gehakt naar keuze
2 pakjes maggiepuree voor ovenschotel
zakje stroganoffsaus
klein potje creme fraische
geraspte kaas bijvoorkeur voor ovenschotel
bakje champiognons
Bereiding:
Snijdt de bloemkool in roosjes en kook deze gaar. Vang het kookvocht op en maak daar de puree mee aan volgens gebruiksaanwijzing. Snijdt de champignons in plakjes. Bak het gehakt rul en voeg de champignons een paar minuten mee. Voeg de saus +benodigde hoeveelheid water toe aan het gehakt, goed doorroeren en aan de kook brengen. Even doorlaten koken en dan de creme fraiche voor de helft erbij. Meng de overige creme fraiche met de puree en stamp daar de gekookte bloenkool doorheen. Doe in een oven schaal eerst het gehakt mengsel daarna de puree met bloemkool. Strooi er de geraspte kaas over en laat dit even goed doorwarmen in de oven ongeveer 200 graden. Wanneer de kaas gesmolten en wat bruin ziet is het gerecht klaar.
Receptnummer: 11450 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept