Mariet's yoghurt-cappucino taart
Ingredienten: (10 pers.):
2 bekers yogurt-cappucino van friesche vlag
2 bekers slagroom van 200 cl.
suiker
10 blaadjes gelatine
lange vingers
1 kopje cappuchino(of gewoon sterke koffie)
springvorm van 24-26-28 cm.
Bereiding:
week de gelatine in koud water. bekleed de bodem van de springvorm met lange vingers. klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. lepel de 2 bekers yoghurt door de geklopte slagroom. maak een kop koffie,(ik gebruik vaak van die oplos-cappuchino, maar kan ook met gewone koffie ) en laat die op het vuur tegen de kook aan komen. haal hem dan van het vuur af. knijp de gelatine uit, en roer de blaadjes een voor een door de hete koffie. laat de koffie nog een beetje afkoelen en lepel die door het slagroom-yoghurt mengsel. (koffie mag nog warm zijn) doe alles in de springvorm op de lange vingers en laat het in de koelkast opstijven. lekker smullen.
Receptnummer: 9538 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
het is nog extra lekker als je kleine stukjes pure chocolade door het slagroom-yoghurt mengsel lepelt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept