Petr@'s spruitjessoep
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. spruiten
1 kleine ui
1 eetl. olie
¾ l. groentebouillon(van ¾ l. water
en 2 groente-bouillonblokjes)
1 eetl. witte wijn of 2 theel. citroensap
2 eetl. (demi)creme fraīche
zout en peper
2 eetl geroosterde amandelen.
Bereiding:
Maak de spruiten schoon, was ze en halveer ze. Pel de ui en hak deze fijn. Verhit de olie, fruit de ui goudgeel, voeg de spruiten toe en bak ze al roerend 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 12-15 minuten koken tot de spruiten gaar zijn. Neem de spruiten uit de pan, en pureer ze en doe ze terug in de pan. Voeg de witte wijn, de creme fraīche en zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met de amandelen.
Receptnummer: 12223 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
uit een spruitenboekje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept