Kyra's kip met gorgonzola in pancetta
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipschnitzels (of sla zelf 4 kipfilets met een deegroller plat)
1 trostomaat
100 gr gorgonzola
8 plakjes pancetta of bacon
3 el olijfolie
1 dl rode wijn
1,5 dl kippenbouillon
2 takjes verse tijm
allesbinder
peper/zout
Bereiding:
ontvel de tomaten en verwijder zaadjes en snij in blokjes. Snijd de gorgonzola in blokjes. spreid de kipscnhitzels uit en verdeel de tomaat en gorgonzola erover. Rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Wikkel rond ieder rolletje 2 plakjes pancetta of bacon. Verhit de olie en bak de rolletjes rondom bruin. Schenk de wijn en bouillon erbij en steek de tijm tussen de rolletjes. Stoof dit geheel in 30 minuten gaar. Bind het vocht verder in met bindmiddel. Voeg evt. peper en zout toe. Lekker met gebakken krieltjes en een salade en/of broccoli.
Receptnummer: 6356 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Kyra
Opmerking:
Dit recept doet het erg goed als vlees bij een dineetje. Is vantevoren klaar te maken, dan moet je alleen de laatste 5 minuten van het stoven en het indikken doen, als de gasten aan tafel zitten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept