Cindy's broccolisouffle
Ingredienten: (4 pers.):
potje/blikje mais
400 gr broccoli
4 eieren
1,25 dl melk
3 eetlepels slagroom of creme fraiche
zout/peper
150 gr belegen geraspte kaas
Bereiding:
Laat de maiskorrels uitlekken en drogen.Kook de broccoliroosjes in 6 minuten in ruim water met zout...daarna koelen met koud water dan blijven ze lekker groen.. Beboter een ovenvaste schaal...verdeel de roosjes op de bodem. Splits de 4 eieren. Klop de dooiers los en voeg de melk en de slagroom en de kaas toe en schep dit door elkaar. Klop de eiwitten stijf. Doe alles over de roosjes en als laatst de stijve eiwitten. Plaats de souffle in het midden van de oven en bak in 20 a 30 minuten bruin. Tip; serveer er knapperig bruin stokbrood bij en een frisse salade en een glas koud bronwater of een glas witte wijn Eet smakelijk...
aanvulling: de maiskorrels kunnen gelijk meegeklopt worden bij de slagroom...
Receptnummer: 5393 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: cindy
Opmerking:
heerlijk, gezond en makkelijk een dag van te voren te maken...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept