Ria's Surinaamse sambal urang ati, garnalensambal met lever en maagjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 ons droge garnalen
1/2 pond kippelever en maagjes
1 gesnipperd itje
3 gesnipperde teentjes knoflook
4 fijngesneden rode pepers
2 eetlepels zoete ketjap
1 theelepel trassi
1 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
4 eetlepels olie
Bereiding:
Was de garnalen en week ze in water. Wrijf de gesnipperde ui, knoflook en peper fijn en bak ze in hete olie. Snijd de kippenlevers en maagjes in kleine stukjes. Doe ze samen met de pepers, garnaaltjes, suiker entrassi in de pan. Als het begint te bakken, alles goed omscheppen. Voeg tenslotte de ketjap en zout naar smaak toe.
Receptnummer: 6983 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
Ook deze komt uit een Surinams kookboek en is mijn favoriet, al ben ik dan zo Hollands als Piet Hein.
Trouwens, Madame Jeanet is de heetste peper en is in de toko en op de markt te koop, ze zien er uit als lampionnetjes. Er bestaan nog meer van die lekkere sambals, ik zal ze als ik er tijd voor heb even intikken.
Beloofd is beloofd, maar ik heb het behoorlijk druk met werk, dus zal het wel in het weekend zijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept