Esther's mosselragout in pasteitje
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo mosselen
2 dl witte wijn
1 kleine ui (fijn gehakt)
1 prei (fijn gehakt)
3 worteltjes (plakjes)
1 takje tijm
4 pasteibakjes
30 gram boter
30 gram bloem
1 dl kookvocht van de mosselen
200 ml creme fraiche schenkbaar(friese vlag)
zout/peper
2 eetlepels kervel (diepvries)
Bereiding:
kook de mosselen met de wijn, ui, prei, wortel en de tijm. bewaar 1 dl van het kookvocht. haal de mosselen uit de schelp. (houd enkele over voor de garnering) verwarm de bakjes in de oven voor. smelt de boter, voeg de bloem toe, roer goed tot er een bal ontstaat en laat dit enkele minuten zachtjes garen. Schenk al roerend het mosselvocht erbij, tot een gladde saus. schenk de creme fraiche erbij. Doe dan de mosselen bij de ragout, breng het geheel op smaak met de peper/zout en de kervel. vul de bakjes en garneer uiteindelijk op het bord met enkele mosselen.
Receptnummer: 5040 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 24 min. | Meer recepten van: esther
Opmerking:
lijkt moeilijker dan het is!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept