Martha's spaghetti met haringsaus.
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram spaghetti
1/2 theelepel gedroogde salieblaadjes
zout en versgemalen peper
4 zure augurken
1 bekertje zure room of slagroom
1 groot blik haring in tomatensaus
mespunt knoflookpoeder of 1 teentje knoflook geperst
1 theelepel gemengde kruiden (Italiaanse heel lekker)
50 gram geraspte kaas
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout en salieblaadjes en zout gaar. Stort de spaghetti in een vergiet en laat deze boven de stoom van kokend water uitlekken. Maak ondertussen de saus:. Snijd de augurken in plakjes en leg deze in een pan. Voeg er de zure room of slagroom aan toe met de haring in tomatensausen warm dit op laag vuur onder regelmatig roeren. Breng de saus op smaak met peper, gemengde kruiden en knfolookpoeder (of verse knoflook). Doe de spaghetti over in een ovenvaste schaal. Schenk er de haringsaus overheen en strooi er de geraspte kaas over. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en bruin van kleur wordt. Beslist noodzakelijk is het gebruik van de oven niet. De schaal kan ook met een sudderplaatje op een laag pitje worden gezet, afgedekt met folie, zodat de kaas smelt.
Receptnummer: 13698 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker recept, ook met macaroni en heel makkelijk te maken.
Als je tonijn met groenten en sausje in blik kunt krijgen kun je dit ook gebruiken, maar haring is het lekkerst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept