Lou's gerookte paling met lauwwarme aardappel-keeltjes-salade
Ingredienten: (2 pers.):
raapstelen 200 gram
bosuitjes 2 stuks
olijfolie 3 eetlepels
balsamicoazijn 1
5 eetlepel
mosterd 1 theelepel
tijmblaadjes 2 theelepels
cherrytomaatjes 6 stuks
gerookte palingfilet 150 gram
aardappelen (vastkokend) 400 gram
peper 1 snufje
zout 1 snufje
Bereiding:
Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing. Schep ook de keeltjes en uiringetjes erdoor. Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.
Receptnummer: 11387 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor meer verrassende recepten: www. raapstelen. nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept