Cindy en Coen's oosterse kipschotel
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram Kipfilet
400 gram gesneden Roerbakgroenten
100 gram eiermie.
zonnebloemolie.
sesamolie.
voor de marinade:
Scheutje oestersaus
Scheutje Rijstwijn.
scheutje sojasaus.
druppeltje sesamolie.
scheutje zoete chilisaus.
2 teentjes knoflook.
Bereiding:
Snijdt de kipfilet in blokjes. Maak nu de marinade: roer de oestersaus,de chilisaus, de sojasaus, en de rijstwijn door elkaar. voeg hier op het laatst nog de geperste teentjes knoflook en een druppeltje sesamolie aan toe. Doe de kip in de marinade en zet dit ongeveer 1 uurtje in de koelkast. schenk wat zonnebloemolie en een klein scheutje (ongeveer 1 theelepel) sesamolie in een wok. verhit deze tot het begint te geuren, voeg dan de kipfilet compleet met de marinade toe. roerbak de kipfilet even tot deze lichtbruin is. Kook ondertussen wat water en maak de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de kipfilet lichtbruin is voeg dan de roerbakgroenten toe, bak deze ongeveer 2minuten mee. Tot slot de eiermie toe voegen, even omscheppen zodat alles goed door elkaar zit en klaar is je schotel. serveer gewoon vanuit de wok. smakelijk!
Receptnummer: 10980 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
gebruik bij voorkeur een glazen schaal om te marineren (vanwege de zuren die in de ingredienten zitten)houdt er rekening mee dat het vlees 1 uurtje moet marineren in de koelkast. Gebruik bij voorkeur een groentemix met tauge, wortel,witte kool en paprika. Variatie: mager varkensvlees, mager rundvlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept