Petra's ketjapspek
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. speklappen
1 el. asin ketjap
1 el.bloem
1 tl. djahé
4 teentjes knoflook
1 stukje
gemberwortel
1/2 bakje champignons
3 el. olie
3 el. ketjap manis
1 tl. sambal oelek
2 el. sherry
1/2 el. citroensap
Bereiding:
Snij het vlees in stukjes Roer in een kom de ketjap asin, bloem en djahé door elkaar. Schep `t vlees er door en laathet een 1/2 uur staan. Pel de knoflook en schil het stukje gember. Snijd de knoflook en gember in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie en bak het vlees in +/- 10 minuten bruin. Bak de knoflook, gember en champignons +/- 2 minuten mee. Voeg de ketjap en sambal toe en roerbak alles nog +/- 2 minuten. Roer de sherry en het citroensap er door.
Receptnummer: 7397 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
heerlijke ketjapsaus erbij. Hete boontjes en lontong rijst. Uit een oud boekje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept