Blietje's vegetarische lasagne
Ingredienten: (4 pers.):
100 g lasagnevellen
1 courgette
1 paprika
1 kleine aubergine
4 wortelen
1 grote ui
250 g champignons
5-6 tomaten
diepvrieserwtjes
ricottakaas
1 ei
50 g gemalen kaas
peper, zout
verse basilicum
oregano
gemalen kaas voor afwerking
Bereiding:
Kook lasagnevellen gedurende 7 min in lichtjes gezouten water. Goed afspoelen onder koud stromend water. Snij courgette, paprika, aubergine, wortelen en ui in kleine blokjes. Snij de champignons in schijfjes. Laat alles in de microgolfoven, samen met diepvrieserwtjes, gedurende 5 min garen. Meng ricottakaas met het ei, 50 g gemalen kaas(ik mozzarella). Goed kruiden met peper, zout en verse basilicum (kan ook gedroogde). Snij de tomaten in schijfjes. Neem een vuurvaste schotel en leg onderaan een laagje groentjes. Leg daarop enkele schijfjes tomaat en kruiden met oregano, peper en zout. Bedek alles met enkele lasagnevellen. Doe wat kaasmassa over de lasagne. Herhaal dit tot alles op is. Liefst eindigen met groenten. Bestrooien met een weinig gemalen kaas. Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 200C. Smakelijk.
Receptnummer: 6196 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Blietje
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept