Tine's gevulde courgettes
Ingredienten: (2 pers.):
200 gr. gehakt half om half
1 grote courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
125 gr champignons
olijfolie
1 theelepel gedroogde provencaalse kruiden
2 eetlepels tomatenpuree
zout en peper naar smaak
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels belegen geraspte kaas
Bereiding:
In de lengte de courgette halveren hol de helften met een lepel uit,tot er een wandje overblijft. Verhit de olie in een hapjespan en laat de ui,champignons en de knoflook in stukjes gesneden glazig worden,de kruiden en tomatenpuree kort meebakken dan het gehakt erbij en om en om scheppend bakken tot de rode kleur weg is.dit alles een beetje af laten koelen breng het op smaak en wat peper.Schep de gehaktvulling in de courgettehelften,druk goed aan,zet ze in een magnatronschaal met wat water.Schep de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de courgettes.Dek ze af met magnatronfolie dan 10 minuten hoogste stand gaar laten worden.Heerlijk met pandarijst en tomatensaus uit een pakje.Kan ook met aardappelpuree.
Receptnummer: 6159 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept