@3anne's salsa van geroosterde tomaatjes en oregano
Ingredienten: (4 pers.):
doosje kerstomaatjes
4 takjes oregano
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
snufje zeezout
scheutje tabasco of 1 theelepel harissa-pasta
bruine suiker naar smaak (optioneel)
vers gemalen zwarte peperkorrels
Bereiding:
Prik met een tandenstoker alle tomaatjes 1 maal in. Doe twee eetlepels olijfolie in een schaal en voeg de geperste knoflook, de tomaatjes en de oregano toe. Schud zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Doe de tomaatjes in een lage ovenschaal en zet ze voor ongeveer 20 minuten in een oven (200 graden) tot ze half zijn ingezakt en het velletje open gebarsten is en enigszins bruin gekleurd. Zet ze eventueel nog even onder de grill om ze wat bruin te laten worden. Giet de balsamicoazijn in een schaaltje, doe de resterende olijfolie en de tabasco of harissa-pasta erbij roer met een vork. Voeg eventueel wat bruine suiker toe en roer tot deze is opgelost. Schep de tomaatjes in kleine bakjes en doe de dressing er overheen. Bestrooi ze met de vers gemalen zwarte peper. Warm en op kamertemperatuur te serveren.
Receptnummer: 13528 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Heerlijk zomers recept, lekker bij kip, karbonade en bij de barbecue.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept