Will's jachtschotel van kip
Ingredienten: (4 pers.):
kipfilet (plm. 400 gram)
peper
1 ui
25 gr. bloem
0,25 liter kippenbouillon
peterselie (diepvries)
prei (2 stelen)
2 zakjes aardappelpuree (voor de oven)
citroensap
paneermeel
50 gr. boter
Bereiding:
de oven voorverwarmen op 200 graden.
Kipfilet in reepjes snijden, de ui snipperen tot kleine stukjes, de prei in ringetjes snijden.
50 gr. boter in hapjespan laten smelten en de kipfilet goudbruin bakken. De gesnipperde ui daarna meefruiten. De prei erbij doen en deze zacht laten worden. Intussen in 0,25 liter heet water een kippenbouillonblokje laten smelten. Over de kip/ui/prei 25 gram bloem en wat peper strooien. Daarna al roerend de bouillon toevoegen. Dit alles (ragout) even zachtjes laten pruttelen. De 2 zakjes aardappelpuree voor in de oven klaarmaken zoals op het pak staat aangegeven.
De pruttelende ragout op smaak brengen met citroensap en met veel peterselie.
De ragout in een overschaal gieten en hierover heen de aardappelpuree . Paneermeel er over heen strooien en ongeveer 30 minuten midden in een hete oven van 200 graden goudbruin laten worden.
Receptnummer: 1972 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Will
Opmerking:
De prei kan ook worden vervangen door broccoli. En eventueel kan er op de puree kaas gestrooid worden 10 minuten voor het einde van de baktijd. Dit maakt het geheel wel machtig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept