Vera's Smoor Djawa
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr sukadelappen, in blokjes
5 el citroensap
7 el ketjap manis
zout
peper
3 teentjes knoflook
3 el olie
3 tl sambal oelek
2 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
3 tl bouillonpoeder
3 laurierblaadjes
2 el azijn
2 uien, fijngesnipperd
Bereiding:
Marinade maken van citroensap, ketjap, zout, peper. Vlees toevoegen en minimaal een half uurtje in laten trekken. In glazen schaal in magnetron olie verhitten op vol vermogen (ca. 1 min.). Vlees met marinade toevoegen. Toevoegen: knoflook, sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, bouillonpoeder, laurierblaadjes, azijn, ui. 3 dl water toevoegen. Afdekken met magnetronfolie. Magnetron instellen op half vermogen. In ca. 45 min. gaar laten worden. Folie eraf halen en nog 5 minuten laten inkoken.
Receptnummer: 9576 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
De voorbereiding duurt niet langer dan een kwartiertje. De magnetron doet de rest. Heerlijk te combineren met rijst, komkommersla en kleine kroepoek. Ook andere variaties zijn mogelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept