Jan's groenten schotel
Ingredienten: (4 pers.):
Kang kong (soort spinazieblad)
Kousenband
Taugé
Gesneden spitskool
3 ons Sperziebonen
3 knoflook
4 sjalotjes
trassi
4 Daon djeroek (lemoen blad)
Kentjoer (bolletje moet je pellen)
˝ eetlepel sambal
150 gram gemalen kokos
Bereiding:
De Kang kong, kousenband, taugé, spitskool en sperziebonen in wat water met zout koken.
Dit kookvocht bewaren men gaat dit ook gebruiken.
De knoflook, 1 sjalotje en kentjoer in een vijzel fijn maken.
Dit mengsel met de overgebleven sjalotjes in wat olie fruiten.
Dan sambal erbij doen met wat kookvocht.
Daon djeroek en gemalen kokos erbij doen met weer wat kookvocht.
Dan de groenten erbij doen. Eerst kousenband, sperziebonen, spitskool en kang kong.
Dan wat trassi en het geheel even warm laten worden
Eventueel wat kookvocht erbij doen.
Receptnummer: 1206 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept