Esther's italiaanse gehakt-aardappelschotel
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr. gehakt
zakje voorgekookte aardappelschijfjes
klein potje tomaatpuree
200 gr. dobbelsteentjes spek
1 ui
1 paprika
2 vleestomaten
1 pakje roomculinair
1 potje italiaanse kruiden (oliebasis van silvo)
geraspte kaas
Bereiding:
bak het gehakt rul in de koekepan en voeg na een tijdje de ui, spek, paprika en tomaat toe. als het gehakt bruin is, doe je de puree erbij. leg dit in een ovenschaal. doe hier de aardappelen overheen. doe in een schaaltje wat van de room en van de kruiden en meng dit goed door elkaar. schenk dit over de aardappelen en doe er als laatste de kaas overheen.
doe dit 45 min in de oven op 180 graden
Receptnummer: 2751 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: esther
Opmerking:
het is ideaal, omdat je het al van te voren kan maken en zo de oven in kan schuiven. je kan het wat pittiger maken met bijvoorbeeld spaanse peper mee te bakken en knoflook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept