Kabeljauw met heimwei van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
800gr kabeljauwfilet
2 sjalotten
5cl rode port
5cl kippen- of vleesbouillon
16 gedroogde pruimen zonder pit
1 koffielepel thee
2 klontjes boter
peper en zout
Bereiding:
Doe de pruimen in een litertje koud water en laat ze aan de kook komen. Doe er de thee bij en haal de pan van het vuur. Laat een 20tal min zachtjes trekken. Snij intussen de kabeljauw in stukken van ong 5cm. Fruit de gesnipperde sjalotjes 2min aan. giet de port en de bouillon in het pannetje en doe er vervolgens de uitgelekte pruimen en de kabeljauw erbij. Zet het deksel op de pan en laat alles een kwartiertje sudderen. Schep er dan de kabeljauw en de pruimen uit, leg ze voorzichtig op een serveerschotel en hou deze warm in een lauwe oven. Laat de saus tot de helft inkoken en werk ze af, van het vuur af, met de vlokjes koude boter, kruid ze vervolgens bij met peper en zout. Napeer dit over de vis en dien op met natuuraardappelen.
Receptnummer: 10744 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept