Barbara's shoarma/sperziebonenschotel met pitabroodjes
Ingredienten: (2 pers.):
350 gram shoarmavlees
1 ui
1 grote rode paprika
literblik sperziebonen
2 eetlepels olie
zout en peper
2-4 pitabroodjes
knoflooksaus
Bereiding:
Ui snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Sperziebonen laten uitlekken. Uisnippers in de olie glazig bakken. Shoarmavlees toevoegen en al omscheppend snel bruin bakken. Paprikareepjes toevoegen en het geheel op vrij hoog vuur ca. 8 a 10 minuten roerbakken. Daarna de uitgelekte sperziebonen erdoor scheppen en goed heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen de pitabroodjes bruin roosteren in oven of broodrooster. Shoarma/sperziebonenschotel over 2 borden verdelen en pitabroodjes erbij geven. De knoflooksaus er voor de liefhebber apart bij serveren.
Receptnummer: 5423 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Makkelijk en lekker: shoarma eten en toch vitamines binnen krijgen, zeker met een groene salade met knoflookdressing erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept