Esther's Belgische roerbakschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien (schijfjes)
300 gr. winterwortel (dunne plakken)
3 stengels bleekselderij ( dunne plakjes)
400 gr. hamlappen(blokjes)
2 thl. chilipoeder
1 thl. kaneel
zout/peper
boter
1 dl. bruin bier
1 thl. marjoraan
Bereiding:
wrijf de hamlappen in met de chilipoeder, zout, peper en de kaneel. doe de boter in de pan en bak het vlees in 3 min. bruin. voeg de ui, peen en bleekselderij toe en roerbak dit 3 minuten mee. voeg het bier en de marjoraan toe en verwarm de schotel nog een 5 minuten (zonder deksel zodat het vocht kan verdampen)
Receptnummer: 2881 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 16 min. | Meer recepten van: esther
Opmerking:
lekker met aardappel puree.
je kan ook een pakket voor hutspot gebruiken, dan hoef je niet zelf de ui en peen klaar te maken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept