Miriam's Javaanse koolstamppot
Ingredienten: (3 pers.):
125 gr. magere spekblokjes
1 teentje knoflook
1 fijngesnipperd uitje
1 gesneden Chinese kool
flinke tl. sambal
scheutje ketjap
Aardappels voor aardappelpuree
Knorr kruidenbouillonstrooisel (glazen potje oplospoeder)
Seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s)
Bereiding:
Kook de geschilde aardappels gaar. Bak de spekblokjes in een ruime pan. Fruit de knoflook en het uitje na 5 minuten mee. Leg er de Chinese kool op, sluit de pan af met het deksel en laat de groente op niet te hoog vuur in 5 minuten slinken. Roer er naar smaak wat sambal en een scheutje ketjap door. Pureer de aardappels met melk en kruidenstrooisel tot aardappelpuree. Schep de kool mix erdoor. Bestrooi de stamppot aan tafel met wat seroendeng. Eet smakelijk!
Receptnummer: 2687 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Miriam
Opmerking:
Door de hoeveelheid aardappels en kool (of de honger!!!) aan te passen kun je meer of minder mensen mee laten eten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept