Jeannette's babi pangang uit een pakje met net een beetje meer
Ingredienten: (4 pers.):
rijst
varkenslapjes/ hamlappen (hoe meer personen meeeten hoemeer vlees ... gewoon even zelf kijken)
pakje voor babi pangang (van conimex) met marinade mix en mix voor saus.
klein blikje ananas (in stukjes is wel makkelijk ...)
sambal
knoflookpoeder
ketjap
atjar tjampoer
blikje tomatenpuree
beetje suiker
Bereiding:
snij het vlees in dunne repen marineer het vlees met de marinade uit de verpakking voeg aan de marinade nog sambal (zoveel als je verdragen kunt), knoflookpoeder (verse kan natuurlijk ook) en ketjap (klein scheutje) toe kook de rijst volgens de verpakking bak het vlees in de pan even om en om en laat dit lekker buin worden. Je kunt het ook onder de grill leggen voor een nog lekkerder korstje. maak de saus uit de verpakking en voeg daaraan als deze kookt het blikje ananas toe, nog wat knoflook, ketjap, beetje suiker en het blikje tomatenpurree. doe onderin een schaal een laagje atjar tjampoer daaroverheen het vlees daaroverheen de saus meestal zet ik dit nog even in de oven zodat de atjar ook iets verwarmd is voor het opdienen kun je er nog wat gebakken uitjes over doen (uit een zakje) rijst erbij en smullen maar! eet smakelijk
Receptnummer: 11084 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
heerlijk uitprobeersel van mij (en een beetje van conimex) omdat ik het recept zo van de verpakking saai en minder smakelijk vond. Ik wilde er ook nog gebakken champignons door doen, maar dat had ik op dat moment niet in huis. de bereidingstijd is exclusief het marineren
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept