Kerriekip
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. AH fromage frais
1 el bloem
3 dl water
25 gr. boter
1 tl milde kerriepoeder
4 kipfilets (ca. 500 gr.)
250 gr. bosuitjes, in schuine langwerpige stukjes
2 tl versgeraspte gemberwortel
1 tl zout
versgemalen peper
Bereiding:
roer de bloem door de fromage frais en voeg beetje bij beetje het water toe. verhit de boter in een ruime braadpan op hoog vuur. wacht tot het schuim is weggetrokken en voeg de kerrie toe. bak de kipfilets op een hoog vuur rondom bruin, ca. 1 min. per kant. voeg het kaasmengsel, bosuitjes, gember, zout en peper toe. laat het gerecht afgedekt zachtjes stoven tot het vlees gaar is (ca. 5 min.) roer het gerecht even door.
Receptnummer: 262 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept