Martha's gegrilde drumsticks met gevulde paprika's
Ingredienten: (4 pers.):
12 drumsticks
naturel of gekruid
1/2 liter kippenbouillon van tablet
1 rode
1 gele en 1 groene paprika
1 pak notenrijst*
1 blik ananasschijven op sap**
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout en versgemalen peper
1 theelepel paprikapoeder
Bereiding:
Kook de drumsticks 20 minuten op zacht vuur in de kippenbouillon. Halveer de paprika's overlangs en verwijder de zaadlijsten. Zet ze afgedekt 2-3 minuten in de magnetron op 800 watt of blancheer ze. Giet ze af en dep ze droog. Kook de notenrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de olijfolie, gepelde en geperst knoflook, (peper en zout alleen op naturel drumsticks) en paprikapoeder door elkaar. Dep de voorgekookte drumsticks droog en bedek ze met dit mengsel. Rooster de kip in circa 10 minuten goudbruin op een hete barbecue, in een grillpan of onder een hete ovengrill. Vul de halve paprika's met de gare notenrijst en zet ze nog even naast de drumsticks op de barbecue. Leg op de rijst een plak ananas en serveer alles. *De notenrijst kan vervangen worden door mexicaanse bonen (rode bonen). **in plaats van ananas in blik kun je verse ananasplakken roosteren op de barbecue, in fr grillpan of onder de hete grill.
Receptnummer: 13389 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
ook weer uit de Lekker doen van Bas of Dirk.
nu het erg lekkere weer nog, kun je dit lekker buiten maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept