Martha's oosterse mosselpan
Ingredienten: (4 pers.):
4 kilo mosselen panklaar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 eetlepels roerbakolie
2 dl witte wijn
1 dl kokosmelk
2 limoenen of citroenen
4 bosuitjes of 1 prei
stukje gemberwortel van 4 cm
Bereiding:
Verwijder beschadigde mosselen en de mosselen die open zij en niet sluiten als je ze tegen de aanrechtrand tikt. Pel sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de geschilde gemberwortel in dunne plakjes. Verhit de roerbakolie in een ruine wok of hapjespan. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en gember. Schenk de witte wijn en kokosmelk erbij en kook zachtjes 1 minuut. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook zachtjes tot alle mosselen openstaan. Snijd intussen de limoen in partjes en de bosui of prei in ragfijne ringetjes. Voeg de limoen en bosui bij de mosselpan. Serveer het gerecht op warme diepe borden. Lekker met een gemengde salade. Maak er een Provençaalse pan van met sjalotjes, tijm, rozemarijn, gedroogde tomaten, olijven en witte wijn. *vervang wijn door een scheutje cognac en voeg mosterd, crème fraîche of kookroom en dille toe.
Receptnummer: 13635 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Komt weer uit 'Lekker doen' van Bas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept