Els' rijstschotel met gyroskruiden
Ingredienten: (4 pers.):
Rijst voor 4 personen
Pond rundergehakt
Zak roerbakgroenten (4 oo gr.)
Zakje gyroskruiden
olie of boter
Voor de variatie:
bekertje slagroom (200 ml)
2 eieren
zakje geraspte kaas
Bereiding:
Kook de rijst. Verhit in wok of braadpan wat olie of boter, bak het gehakt rul, voeg de gyroskruiden toe. Vervolgens de roerbakgroenten er bij en goed doorscheppen. De groenten moeten wel knapperig blijven. Tot slot de rijst erdoor, even doorwarmen en aan tafel! Lekker met komkommersalade of tzaziki. Maar meteen een variantje:. Voordat je de rijst gaat koken de oven voorverwarmen op 220 graden. Verder het recept volgen tot en met de rijst erdoor scheppen. Klop 2 eieren los, mengen met de room en geraspte kaas. Schep het rijstmengsel in een ovenschaal, giet het roommengsel erover en schuif het een minuutje of 20-25 in de oven. De totale tijd wordt dan wel wat langer maar dat zal duidelijkzijn. Eet smakelijk! ! ! !
Receptnummer: 12164 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor de vegetariŽrs onder ons: vervang het gehakt door extra groenten of quorn of iets dergelijks.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept