Els' Aardappel-kerriekoekjes
Ingredienten: (4 pers.):
ong. 750 gr. aardappels
1 kleine ui
1 rode spaanse peper
1 ei
zout en peper
flink wat verse bieslook
2 a 3 el melk
2 a 3 el tomatenketchup
1 el kerrie
ong. 6 el paneermeel
olie
1 el boter
Bereiding:
Aardappels schillen en met weinig water en wat zout gaarkoken. Ui pellen en snipperen. De spaanse peper halveren en de zaadlijst eruit halen. In smalle reepjes snijden. In koekepan boter verhitten en ui en peper ca. 5 minuten zachtjes bakken. Pan van vuur halen. Boven twee kommetjes ei splitsen. Bieslook boven dooier fijn knippen en de dooier loskloppen met melk, ketchup en kerriepoeder. Uimengsel erdoor roeren. Aardappels afgieten, terugzetten op vuur en in ca. 2 minuten droogstomen. Aardappels en dooiermengsel met mixer pureren tot stevige puree. Op smaak brengen met zout en peper. Van de puree 20 balletjes vormen en platdrukken tot koekjes van ca. 1 cm dik. Eiwit loskloppen. Aardappelkoekjes eerst door eiwit halen en dan door de paneermeel wentelen. In koekepan ca. 3 el olie verhitten . De helft van de koekjes in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes op voorverwarmde schaal leggen. De andere helft op dezelfde manier in 3 el olie bakken. Lekker met van alles en nog wat!
Receptnummer: 5205 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept