Ria's curry van garnalen
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram garnalen
1 ui
1 zure appel
1 el kerrie (of minder, als je niet van heet houdt)
2 teentjes knoflook
50 gram boter
2 el pindakaas
zout
citroensap
peterselie
Bereiding:
Snipper de ui, schil de appel en snij deze in kleine stukjes, pel de knoflook en snipper de teentjes.
Fruit de ui in de boter op zeer laag vuur met de appel, kerrie en gesnipperde knoflook tot alles mooi goudgeel ziet.
Roer de pindakaas erdoor en verdun de saus heel geleidelijk met heet water, tot hij de gewenste dikte heeft.
Breng het geheel op smaak met zout en wat citroensap. Laat de saus op heel zacht vuur nog een paar minuten doorpruttelen.
Zorg dat de garnalen op kamertemperatuur zijn en doe ze bij de saus. Laat ze zachtjes mee warm worden, maar vooral niet koken. Pas op dat de saus niet aanbrandt.
Strooi er vlak voor het opdienen wat peterselie over.
Serveer het gerecht met rijst en schijven gekoelde meloen.
Receptnummer: 820 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: ria
Opmerking:
Voor Irma: ik hoop dat je ook van garnalen houdt!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept