Tine's Engelse ovenschotel (Shepherd Pie)
Ingredienten: (2 pers.):
300gr.runder of half om half gehakt,
1 ui,
1 kleine winterwortel,
200 gr.doperwtjes(uit de diepvries),
1 klein blikje maiskorrels(150gr.),
4 eetl.olijfolie,
2 eetl.tomatenpuré,
1dl.bouillon gemaakt van 1 bouillontablet,
1 eetl.Worcestershiresauce,
zout en peper naar smaak,
aardappelpuré van 500gr.aardappelen of uit een pak,
2 eetl.paneermeel,
2 eetl.geraspte kaas.
Bereiding:
Begin met de aardappels op te zetten. Kook de wortelblokjes en erwtjes in een paar min.beetgaar. Laat de maiskorrels uitlekken.In hapjespan olie heet laten worden de ui in stukjes glazig laten worden dan de tomatenpuré toevoegen en kort meebakken.Voeg het gehakt toe en bak het rul tot het niet meer rood ziet.Voeg de bouillon ,worchestershiresaus en wat zout en peper toe .Breng het aan de kook en laat zachtjes 10 min.pruttelen.Schep alle groenten door de gehaktsaus.Maak de aardappelpuré.Schep nu de groenten-gehakt mengsel in een ovenschaal en dek het af met de aardappelpuré.Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi het over de puré.Verwarm de oven voor op 180gr.in 30 min.is hij klaar met een heerlijk bruin korstje.
Receptnummer: 9737 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Zet een pot piccalilly op tafel en ev.t.zelfgemaakte appelmoes.Wij vonden het zonder appelmoes ook erg lekker en dit is genoeg voor 2 personen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept