Joop en Suryo's Javaanse nasi
Ingredienten: (2 pers.):
400 gr gekookte witte rijst
200 gr ham
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 kemirinootjes
1/2 theelepel trassie
1 kippenbouillonblokje
zoete sojasaus
peper en zout
olie om te bakken
Bereiding:
De Spaanse peper, knoflook, sjalotjes, kemirinootjes, trassie en kippenbouillonblokje fijnstampen in een vijzel of een blender. Olie in een wok of een pan verhitten. Fijngestampte ingrediŽnten aanfruiten tot er een fijne geur vrijkomt. Voeg de ham toe en kort verwarmen. Voeg rijst toe en roerbak alles kort. Voeg beetje bij beetje sojasaus toe tot de rijst licht bruin wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de nasi van het vuur en warm houden. Serveer er frisse salade en gebakken ei bij. Selamat makan! Sugeng dhahar!
Receptnummer: 9121 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Kemirinoten zijn bij de toko's verkrijgbaar. De ham kan eventueel vervangen worden door garnalen, kip of combinatie hiervan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept