Ri@'s kippenleverpaté
Ingredienten: (4 pers.):
75 gram boter of margarine
2 middelgrote uien, gepeld of gesnipperd
350 gram kippenlevers, drooggedept
2 eetlepels cognac
1 hardgekookt ei
1/2 theelepel zout
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst

Bereiding:
de helft van de boter in een braadpan op middelhoog vuur verhitten. de uien toevoegen en 10 minuten zachtjes laten stoven tot ze zacht en goudgeel maar niet bruin zijn. de ui in een schaal overdoen en tot gebruik wegzetten. het vuur hoger draaien. de helft van de overige boter in de pan doen en de kippenlevertjes hierin al roerend 5 minuten bakken tot ze roze zijn. de kippenlevertjes bij de ui doen. de cognac aan het bakvet toevoegen en laten inkoken tot er 1 eetlepel over is. de aanbaksels losroeren en de jus over de kippenlevertjes schenken. het mengsel met 2 vorken lichtig door elkaar scheppen. de eidooier met de overige boter vermengen en het mengsel op smaak brengen met zout, peper en knoflook. de paté in een schaal overdoen. het eiwit fijnhakken en hiermee de paté garneren. de pate tot gebruik in de koelkast zetten. wil je een gladde paté, maal dan de benodigdheden in een keukenmachine.
Receptnummer: 10561 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept