Petra's kabeljauwschotel
Ingredienten: (4 pers.):
Kabeljauwfilet
zout
peper
citroensap
1/8 liter slagroom
100 gram smeerkaas (goudkuipje)
50 gram margarine
100 gram ontbijtspek in plakjes
4 eetlepels paneermeel
citroen
peterselie
Bereiding:
Bestrooi de vis met zout en peper en besprenkel met wat citroensap. Vermeng de smeerkaas met de slagroom. Leg de filets naast elkaar in een ovenschaal en giet het kaasmengsel erover. Snij de spek in smalle reepjes en vermeng deze met de paneermeel. Bestrooi de filets met dit mengsel en doe daarop de gesmolten boter en wat citroensap. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Daarna de folie eraf halen en de filets nog een kwartiertje in de oven gaar laten worden (ook op 200 graden) Garneren met peterselie en schijfjes citroen.
Receptnummer: 11546 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept