Kerstin's Zuid-Afrikaanse kip
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo kipfilet
zout, peper
3 gesnipperde uien
6 eetl ketchup
6 eetl ketjap manis
6 eetl bruine suiker
3 theel sambal
3 theel knoflookpoeder
3 theel gemberpoeder
3 theel kerrie
1/2 uitgeperste citroen
Bereiding:
Kipfilet met zout en peper gaar bakken, af laten koelen en "uitpluizen". 3 gesnipperde uien fuiten en de kipfilet erbij doen. Van de andere ingrediŽnten een sausje maken en dat bij de uien en kipfilet doen. Laat het geheel een half uurtje op een laag vuur sudderen.
Receptnummer: 10256 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met rijst en een glas melk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept