Karbonades met sinaasappeljus van Beppie
Ingredienten: (4 pers.):
1 rode Spaanse peper.
2 sinaasappels.
4 schouderkarbonades.
2 theel. chilipoeder.
zout/versgemalen zwarte peper.
1 1/2 dl. kippenbouillon, evt. tablet.
4 eetl. Olijf Bakken en Braden.
1 eetl. sojasaus.
Bereiding:
Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes, evt. zonder zaadjes. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappels uit. Wrijf de karbonades in met Chilipoeder, zout en peper. Verhit de Olijf Bakken en Braden in een hapjespan en bak de karbonades op matig hoog vuur in ca. 5 min. bruin, keer ze halverwege. Schenk de bouillon en het sinaasappelsap langs de rand van de pan bij het vlees. Doe er ook de geraspte sinaasappelschil en de Spaanse peperreepjes bij. Laat alles nog ca. 15 min. sudderen, keer de karbonades regelmatig. Leg de karbonades op warme borden. Roer de sojasaus door de de jus en kook de jus nog 2 min. op hoog vuur in. Schenk de jus over de karbonades. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4331 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Recept van een vriendin.(Zij heeft het gepikt uit een foldertje van Remia.)
Lekker met aardapelpuree en sperziebonen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept