Hannah's Normandische ciderkip
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets, samen plm.600gr.
4 rode handappels
6 sjalotjes
1 eetlepel rietsuiker
300 ml. cider brut (droog)
3 eetlepels worcestershiresaus
klein potje crème fraîche
olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Bak de gehakte sjalotjes in een eetlepel olie tot ze zacht zijn, schep dan de in partjes gesneden appels met de rietsuiker bij de sjalotten en laat het mengsel op hoog vuur lichtbruin worden. Neem het mengsel uit de pan. Bak nu de kipfilets in een lepel olijfolie op hoog vuur lichtbruin. Schenk de cider langs de kant bij de kip. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zonder deksel zachtjes doorkoken. Roer de worcestershiresauce en de crème fraîche door de cider en voeg zout en peper naar smaak toe. Dan de sjalotten en appels erbij en laat enkele minuten doorwarmen. Niet meer koken!
Receptnummer: 3753 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Met rijst, pasta of gepofte aardappels. Vrijwel alle soorten groente passen hier bij, maar geef mij maar een lekkere groene salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept