Helma's spinazie gratin met kipfiletblokje
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr diepvries spinazie à la creme deelblokjes (pak à 450 gr)
1 ei
1 dl crème fraiche
40 gr geraspte belegen kaas
40 gr mozarella pizzakaas geraspt
zout, peper
4 el olijfolie en olie voor het invetten
1 pak diepvries rösti
1 teen knoflook
1 grote tomaat
dubbele kipfilet
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200° C (hetelucht 180° C) Laat de spinazie en rösti ontdooien. Meng ei, crème fraiche en de geraspte belegen kaas door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. De schaal invetten met olie. Leg laag voor laag de ontdooide rösti en het spinaziemengsel in de overschaal. Eindigen met de spinazie. Leg de in plakken gesneden tomaat bovenop. Bestrooi met de geraspte mozarella. Laat de spinaziegratin midden in de oven in 35 min. gaar worden. Pel intussen de knoflook en pers hem uit boven twee el olijfolie. Voeg zout en peper toe. De kipfilet in blokjes snijden en even marineren in het olie/knoflookmengsel. Verhit de rest van de olijfolie (of neem braadboter) in een koekenpan en bak de kipstukjes lekker gaar. Serveer de kipblokjes met de warme spinaziegratin.
Receptnummer: 1168 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Helma Zock
Opmerking:
Kan ook heel goed met lamskoteletten of ander vlees naar keuze.
Zonder kan het heel goed als vegetarisch gerecht
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept