Giuli's gevulde inktvis op z'n kroatisch
Ingredienten: (4 pers.):
800 g inktvis
800 g parmaham
80 g Pecorino of Parmezaanse kaas
2 dl olijfolie
500 g tomatenstukjes
1 bosje peterselie
200 g rijst
1 ui
6 teentjes knoflook
2 dl witte wijn
2 laurierblaadjes
bloem
zout en peper
Bereiding:
Maak de inktvissen schoon, zorg er wel voor dat het lichaam heel blijft. Dep de inktvis droog en snij de tentakels in kleine blokjes. Snij de parmaham in kleine blokjes en rasp de kaas. Doe 3 eetlepels olie in een pan en bak de gesnipperde ui hierin glazig. Voeg de tentakels en de rijst toe. Blijf roeren voeg geleidelijk warm water toe, tot de rijst gaar is (soort van risotto). Haal het van het vuur en voeg de parmaham, kaas, beetje peterselie en alles goed door elkaar mengen. Hiermee vul je de inktvis en je maakt het dicht met een tandenstokker. Haal de inktvis door de bloem en bak aan beide kanten bruin in de overige olie. In de overgebleven olie bak je de knoflook en peterselie, hier voeg je de tomatenstukjes aan toe. Als het gaat koken, doe je de witte wijn erbij. Voeg de inktvis aan de saus en laat het met de deksel erop 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Af en toe wel even roeren.
Receptnummer: 13307 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
* Variatietip: ipv parmaham en kaas, kan je de inktvis ook vullen met bijvoorbeeld mosselen, garnalen of paddestoelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept