Heidi's gehaktschotel met witloof
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
750 gr gehakt
1 kg witloof
2 tomaten
suiker
vetstof
paneermeel
aardappelpuree
Bereiding:
Bak de uien in een pan tot hij glazig wordt. Verdeel in een ovenschotel. Bak het gehakt los en doe het eveneens in de ovenschotel. Snijd het witloof in stukjes van ongeveer 1 cm en stoof ze gaar in een beetje water. Voeg eventueel wat suiker toe. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Leg ze bij het witloof en laat nog 10 minuten stoven op een zacht vuurtje tot de groenten gaar zijn. Leg het allemaal op het gehakt. Maak een luchtige aardappelpuree en leg deze bovenaan in de vuurvaste schotel. Strooi er een beetje paneermeel over en leg er enkele stukjes boter op. Zet in de oven op 200C. (30 min als alles is afgekoeld, 15 min als je het onmiddellijk verder klaarmaakt). Zet het nog even onder de grill om te korsten.
Receptnummer: 5762 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Heidi
Opmerking:
Dit receptje kreeg ik van mijn vriendin, Ann. Waarvoor dank ,want wij wij smullen er hier altijd van.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept