Gea's pasta-courgettegratin
Ingredienten: (5 pers.):
200 gr. volkorenpasta
zout
2 uien
2 el. olie
2 courgettes
4 tomaten
150 gr. champignons
sap van 1 citroen
2 e.l. boter
peper
1 e.l oregano
1 e.l. basilicum
250 gr. tomaten in blik
1 scheutje rode wijn
1/4 liter bechamelsaus (pakje)
200 gr. mozzarella
Bereiding:
Pasta in water met zout beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. uien snipperen en fruiten in olie. courgettes halveren en in plakjes snijden. tomaten ontvellen, steelaanzet verwijderen en in plakjes snijden. champignons in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Ovenschotel invetten, en alle ingrediŽnten in laagjes in de schotel scheppen. iedere laag apart bestrooien met peper, zout, oregano en basilicum, en uiteindelijk afdekken met de tomaten uit blik. Schotel besprenkelen met rode wijn, bechamelsaus erover schenken, en plakjes mozzarella erop leggen. Op 220į 30 minuten gratineren.
Receptnummer: 7608 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept